Nederland telt zo’n 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking. Het overgrote deel ervan blijft vaker thuis dan hen lief is. Damen: “Een dagje naar de dierentuin of het museum is voor hen minder vanzelfsprekend. Vaak is de informatie over de toegankelijkheid op de website onvolledig.
De Efteling wil toch ál haar gasten een onvergetelijk en veilig dagje uit bezorgen. Dus ook gasten met een beperking. Om het bezoek voor gasten met een beperking zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn er speciale voorzieningen.
Bijna alle attracties hebben een speciale rolstoelingang. Wanneer je de attractie via de rolstoelingang bezoekt, kom je geen fysieke obstakels (zoals trappen) tegen en kun je buiten de gewone wachtrij wachten. De rolstoelingang geeft geen voorrang of kortere wachttijden. Ook wanneer men wilt overnachten is het mogelijk om te overnachten in een accommodatie met aangepaste voorzieningen. Op deze manier hebben ook minder mobiele gast een aangenaam verblijf.
De Efteling beschikt verder over twee verzorgingsruimtes ten behoeve van het liggend verzorgen van een gast met een beperking of volwassen persoon. Deze twee ruimtes bevinden zich bij het Volk van Laaf en Station de Oost. De ruimte bij Station de Oost kan door een medewerker geopend worden en de ruimte bij het Volk van Laaf is altijd geopend.
In Ruigrijk bevindt zich een stilte- en rustruimte. Deze ruimte is bedoeld voor bezoekers die gedurende de dag een rustmoment in moeten lassen. Om toegang te krijgen tot de rustruimte in Ruigrijk heb je een sleutel nodig. Deze is verkrijgbaar bij de EHBO-post in het Marerijk, links van het Carrousel Paleis.
Overnachten in de Efteling is daarom ook geschikt voor minder validen. De aangepaste accommodaties bevinden zich in het Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Vakantiepark Efteling Bosrijk.
Reactie plaatsen
Reacties
Eindelijk! Er is steeds minder voor deze doelgroep. Nu met de bezuinigingen kunnen deze mensen amper de trein in komen. Ik vind het goed.