De tuin van Amsterdam

Gepubliceerd op 25 november 2022 om 18:14

De ‘tuin van Amsterdam’ en de ‘watertuin van Nederland’; beide passende bijnamen voor de prachtige groene, natuur- en waterrijke regio rondom het Gooi en de Loosdrechtse Plassen. De comfortabele lodges op het nieuwe park Suitelodges Gooilanden zijn de perfecte uitvalsbasis om de inspirerende omgeving van het Gooi en natuurlijk de Loosdrechtse Plassen te verkennen. U zult versteld staan van de bijzondere natuur, de prachtige villa's en de pittoreske dorpjes die u er tegenkomt!

 

Natuur in het Gooi

Het Raabos

Het eerste avontuur begint direct voor de deur. Tegenover de ingang van Suitelodges Gooilanden ligt een heerlijk stukje bos van het Goois natuurreservaat: het Raabos. Dit bos is uitstekend geschikt voor boswandelingen langs de verrassende meertjes en ontdekkingstochten met de kids of de hond.

 

De buitenplaatsen van ´s-Graveland 

Op de tien statige ’s-Gravelandse Buitenplaatsen, vlak bij Hilversum, brachten welvarende kooplieden uit de Gouden Eeuw hun zomers door. Vandaag zijn de buitenplaatsen een mooie bestemming voor een ontspannen fietstocht of wandeling. De omgeving is het héle jaar door even mooi; in de lente en ‘s zomers geniet u van de bloemenpracht, tijdens de herfst zijn de kleuren van de bomen werkelijk schitterend en ‘s winters zijn de rust en stilte er enorm aangenaam.

 

De Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen worden ook wel omschreven als de watertuin van Nederland. In de oertijd lag hier een bijna ondoordringbaar moeras, die zich door de jaren heen tot veen ontwikkelde en vanaf de vijftiende eeuw werd de grond uitgebaggerd om turf te winnen. Hierdoor is een erg afwisselend landschap ontstaan met plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen en pittoreske lintdorpen. 

Dit prachtige, waterrijke gebied ligt op slechts vier kilometer afstand van Park Suitelodges Gooilanden. Op de plassen kunt u schitterend varen en genieten van de rust. Ook om te suppen, wakeboarden, fietsen, wandelen en zwemmen is het gebied ideaal. In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels: een eldorado voor wandelaars, fietsers en kanoërs!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.