Op vakantie met je huisdier

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 22:14

Hond meenemen op vakantie en op zoek naar een vakantiewoning in Nederland waar een hond is toegestaan? Dan bent u bij Bungalowpark de Weerribben op het juiste adres! In een aantal geselecteerde vakantiehuizen is het toegestaan om maximaal 2 huisdieren mee te nemen. Een vakantie of weekendje weg met het gezin is natuurlijk niet compleet zonder uw trouwe viervoeter. Neem je hond gezellig mee op vakantie.

Wat is er nu leuker dan vakantie vieren met het hele gezin én je hond op een bungalowpark of camping? Heerlijk samen uitwaaien door de natuur van Nationaal Park Weerribben Wieden. Villapark de Weerribben grenst aan dit prachtige natuurgebied, zodat je met je hond prachtige wandelingen kunt maken.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten.

De flora en fauna zijn typisch voor een waterrijk en venig gebied als dit. Dat wil zeggen dat er soorten als krabbenscheer, waterlelie, zwarte stern, roerdomp en snoek kunnen worden aangetroffen. Sinds 2002 is ook de otter weer aanwezig in het gebied, nadat deze eind van de jaren tachtig van de twintigste eeuw was uitgestorven. Daarnaast komt de zeldzame grote vuurvlinder voor en een groot aantal libellensoorten, waaronder de groene glazenmaker.

De volgende bezoekers-/informatiecentra zijn in het Nationaal Park Weerribben-Wieden aanwezig:

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb