De Oude Zondagschool

Gepubliceerd op 6 januari 2023 om 20:55

In de Achterhoek, nabij het dorp Aalten, ligt De Oude Zondagschool volledig vrijstaand met fraai uitzicht over de weilanden. Naast het huis ligt een privé bos waar kinderen heerlijk kunnen rondstruinen, hutten bouwen en schommelen.

 

Jarenlang heeft dit monument uit 1924 dienst gedaan als zondagschool voor de plattelandsjeugd. Nu is het duurzaam verbouwd tot een sfeervolle en comfortabele vakantiewoning.Oorspronkelijk had het schooltje twee lokalen, nu is er een ruime living en complete keuken. Er is supersnel internet en interactieve televisie en een chromecast via een glasvezelaansluiting aanwezig. Er is een snelle laadpaal voor een elektrische auto.

 

Ook de luxe badkamer met ruime inloopdouche en toilet en de bijkeuken, met wasmachine zijn op de begane grond. In de twee gezellige slaapkamers boven staan vijf bedden van hotelkwaliteit. In het derde kleine kamertje staat een zesde bed. Voor kleine kinderen is er een kinderstoel, traphekje en ledikantje aanwezig. Aan de achterzijde is er een ruim terras, twee eigen parkeerplaatsen en een afdakje om fietsen te stallen. Ook is er een laadpaal voor een elektrische auto.

 

De woning wordt verwarmd met een warmtepomp. De groene elektriciteit komt van een kleine lokale energiecoöperatie.  Bij de verbouwing van De Oude Zondagschool zijn veel oude bouwmaterialen en vintage meubels hergebruikt. 

 

Omgeving

De Oude Zondagschool ligt op een beeldbepalende plek op de hoek van een twee plattelandswegen. Het is een zeer landelijke omgeving, bosrijk en veel weilanden. In de directe omgeving kunnen prachtige wandel- en fietstochten gemaakt worden. 

Verken het grensgebied met Duitsland te voet of op de fiets. Een coulissen landschap met mooie akkers afgewisseld met koeien in glooiende weilanden en oude boerderijtjes. De lanen met oude eiken en beuken en vele stukken bos maken het een afwisselend landschap. Op loopafstand van de vakantiewoning bevindt zich Theetuin Rensink, waar het heerlijk toeven is in de prachtige tuin onder het genot van een kop koffie en zelfgemaakte taart.  Ook boerderijwinkel Lensink is op loopafstand. Ook bijzonder is om te gaan eten op de boerderijrestaurant Op de Brusse, in nabijgelegen buurtschap De Heurne of het middeleeuwse restaurant Bertram in het mooie Bredevoort. Breng een bezoek aan de Achterhoekse wijngaarden, waar wijnen geproefd kunnen worden met mooie name als Uutblozen'n, Alderbastend Wit en Onmunding Rood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb