Wat zijn microcampings

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 21:30

Bij microcampings overnacht je met je tent, caravan of camper bij particuliere aanbieders op een stukje grond, in een wijngaard, een boomgaard, een bos, een veld, of zelfs op een boerderij of landgoed. Het zijn vaak zeer kleine campings die zich voornamelijk bevinden in de natuur. Ideaal voor rustzoekers die weg willen van de toeristenmassa en niet hutjemutje op elkaar willen zitten.

Het voordeel is dat deze plaatsen vaak erg goedkoop zijn, maar minder voorzieningen hebben dan grote familiecampings. Soms zie je wel standaard voorzieningen terug zoals stroom, sanitair, trampoline voor de kinderen, maar dit is niet op elke microcamping. Kamperen op een microcamping is ook de ideale oplossing voor mensen met een klein budget, en goedkoop op vakantie willen gaan. Logeer je bij een boer dan kunnen kinderen vaak meehelpen om de dieren te verzorgen, en krijgen zij uitgebreid uitleg over de dieren, dat is weer een voordeel t.o.v. grote commerciële campings. Het is kleiner van opzet, en dus veel gemoedelijker.

Sommige microcampings bieden zelfs een alternatief voor toeristen zonder kampeermiddel. Dit kan bijvoorbeeld een caravan, Tiny-house of ingerichte safaritent zijn. Maar er zijn ook locals die een compleet ingericht natuurhuisje aanbieden. Logeren op een microcamping kan dus in alle luxe maar ook genoten worden in “back to basic’. Vorm. Bij beide vormen zijn rust en stilte de basis. De lokale aanbieders zijn vaak erg goed op de hoogte over wat er te doen is in de omgeving, en erg begaan met hun gasten, en dat geeft nu net dat beetje extra aandacht waar men behoefte aan heeft.

Het kamperen op kleine campings was in Nederland al in opkomst, maar de coronacrisis heeft er voor gezorgd dat mensen alternatieven gingen zoeken. Iedereen zocht naar een manier om veilig op vakantie te kunnen, en de markt heeft hierop in gespeeld. Aanbieders die hun stukje grond aanbieden om te overnachten hebben vaak een andere intentie dan grote commerciële vakantieparken. Zij zijn trots op hun plekje en willen dit graag delen met mensen die weg willen van de drukte, en de rust willen opzoeken. Duurzaam, met hart voor de mens en natuur.

Wil jij ook je stukje grond delen en verhuren, klik dan hier of surf verder naar:

Kamperen bij de boer microcampings

Huisdiervriendelijke microcampings

Aan het water microcampings

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.